2.Dönem 1.Veli Toplantısı Büyük Bir İlgi İle Gerçekleştirildi.

  Öğrencilerin genel durumları hakkında velilerin bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda ; okul giriş-çıkış saatlerine uyum, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, çocukların beslenme, temizlik, oyun vb. alışkanlıkları, öğrencilerin okul içi ve okul dışı davranışlarının görüşülmesi ve 23 Nisan kutlamaları ile ilgili çalışmalar vb. konu başlıkları görşüldü.


Öğrencilerin başarıları, gelen velilere tek tek anlatıldı. Genel durum söylendi. İkinci dönem çok daha dikkatli olunması gerektiği hususu üzerinde duruldu. Evde neler yaptıkları, neler yapmaları gerektiği öğrenci velilerine soruldu, açıklandı. Öğretmen –okul- veli ilişkilerinin önemine vurgu yapıldı. Dersleri ile ilgili tekrarlar yapmaları, kaynak kitaplardan yararlanmaları, internetten veli kontrolünde yararlanmaları ile ilgili hususlar açıklamalı olarak anlatıldı.

Başarıyı artırmak için öğrencilerinizle iletişim içinde olmanız gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerinizin durumlarını sürekli bizlerden bilgi alarak hareket etmeleri bunu sırf veli toplantılarına bırakmamalı bizlerle sürekli iletişim içinde olunması gerektiği vurgulandı.

Çocukların TV izleme ve bilgisayar kullanımının sınırlandırılması gerektiği; fazla bilgisayar başında kalmanın obeziteye neden olduğu; düşünme yeteneğinin, sözel ve yazılı ifadenin gelişmesini engellediğini; aile arasında ve sosyal alanda iletişim kopukluklarına neden olduğu söylendi.

Temizliğe verilen önemin arttırılması gerektiği üzerinde duruldu. Kız öğrencilerin uzun olan saçlarını bağlaması, erkeklerin kısa saçlı, kıyafetlerin temiz ve ütülü olması istendi. Tırnağı uzun olanların tırnaklarının mutlaka kesilmesi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve diş sağlığı üzerindeki önemi vurgulandı. Giyim kuşamla ilgili konular görüşüldü. Varsa yırtık ve söküklerin dikilmesi, mevsim şartlarına uygun giyeceklerin giyilmesi hususu ele alındı ve öğrenci velilerinin buna dikkat etmesi sınıf öğretmeni tarafından belirtildi.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 10  kişi beğendi